вівторок, 17 травня 2016 р.

За що державна машина його так ненавидить?

Станіслав Краснов разом із захисниками


16 травня в Шевченківському районному суді Києва відбулося засідання у справі майданівця, кримського патріота України, вояка на сході, одного з організаторів блокади Криму, члена цивільного корпусу "Азов", а, за версією СБУ, ще й "запроданця" Станіслава Краснова.

На цей раз слідчі СБУ (Дишлюк та інші) і прокурори з одних їм відомих причин хотіли запроторити Станіслава до психушки. Для цього вони возили його аж у Глеваху, в психлікарню, де провели "обслідування" на предмет душевної хвороби. "Обслідували" такі собі психіатр Тітарьов і психолог Трохманенко. Вони це робили дуже цікаво, оскільки почали задавати питання не як лікарі, а як прокурори на допиті: "Чи вважаєте ви себе винним?" та інше в такому ж стилі. А оскільки Краснов на такі питання відповідати відмовився, то вони сказали: "Ах так?! Тоді ми поговоримо по-іншому!". На цьому все "обслідування" і закінчилося.

Після цього Станіслава перевели з ізолятора СБУ в Лук'янівське СІЗО, де запроторили в камеру розміром 2х4 метри разом із зеком, засудженим на довічне (!).

Як відомо, перед цим підсудний голодував 28 днів, з яких 7 днів витримав сухе голодування. У зв'язку з чим адвокати знайшли у матеріалах слідчих дуже цікавий висновок, що Станіслав ніби "хоче померти". Підсудний нічого такого нікому не говорив, отже у багатьох виникла підозра, що Краснова, інсценувавши самогубство, готують до банального вбивства. І знаючи нашу репресивну машину, такого відкидати зовсім не варто!

Нагадаємо, що Станіслава Краснова СБУ пов'язала в кінці лютого за якимись каламутними і бездоказовими звинуваченнями чи то в зберіганні зброї, чи із-за сфабрикованого (очевидно, тим же СБУ) аудіозапису телефонної розмови ніби Станіслава з якимсь москалем. Його есбеушники після цього возили в ліс, де катували ледь не до смерти.

Виникає ряд цілком резонних запитань: Кому це потрібно? Кому він перейшов дорогу? За що знищують патріота?!

Однозначно відповісти на це наразі ніхто не може. Кажуть, що Станіславу випало стати витратним матеріалом у битві двох, наразі найпотужніших озброєних злочинних угрупувань - СБУ і МВС. А може Краснов разом з однодумцями перейшов дорогу олігарху Фірташу, перекривши струм до його "Кримського титану" і той йому влаштував публічну порку, щоб іншим не захотілося олігархам палиці в колеса вставляти?

Але наразі суддя виявився на висоті і не пішов на поводу у СБУ-прокуратури. Це перша перемога, хоч і перемогою назвати те, що патріот України за свій патріотизм сидить у кам'яному мішку разом із "смертником", назвати важко...

Українське суспільство наразі сліпе і глухе. Тихо обурюється в кулачок, але сидить на дупі рівно. Ну, хіба обурюються долею Надії Савченко в путінських застінках... Цікаво, скільки ще треба зламати невинних доль у наших казематах, щоб воно прокинулося? Питання риторичне...

Його охороняли охоронці без жодних шевронів. Але цей з погоном лейтенанта. Потім на одному з них побачили якийсь недолугий напис "СБУ". Мабуть це такі собі йовбаки на держутриманні і їм вже дають навіть звання.

А ця птаха з прокурорської елітної зграї. Вона наполягала Станіслава запхати до психушки.

 Суддя, як не дивно, це цинічне нахабство не підтримав, що й викликало в залі суду безмежну радість.

Немає коментарів:

Дописати коментар