пʼятниця, 13 березня 2020 р.

Коли ваша дружина йде до психолога, а, особливо, психологині, варто дуже насторожитися




ПСИХОЛОГИ РУЙНУЮТЬ РОДИНУ


Останнім часом чоловіки спостерігають дивну тенденцію. Якщо жінка пішла до психолога, то за цим часто йде слідом розрив відносин або розлучення. Чому так відбувається, спробую пояснити.

Проблема в тому, що психологи бувають різні, хороші й погані. Нехай на всих психологів поширюються принципи Етичного кодексу психолога, але не всі психологи керуються в роботі інтересами клієнта. Іноді психологу може бути вигідно, аби жінка розлучилася.

В ході вирішення за допомогою психолога ваших сімейних проблем, вас повинні насторожити такі дії психолога:

1. Психолог боїться, що проблема може вирішитися сама собою.
Жінка може помиритися з чоловіком і припинити ходити до психолога. Тому психолог вимагає передоплату за кілька консультацій вперед.

2. Психолог не вимагає присутности чоловіка на терапії.
Вирішити проблему в стосунках можна, тільки якщо вислухати обидві сторони. Якщо чоловік прийде разом з дружиною і почне говорити, то виявиться, що жінка бреше або помиляється.

3. Психолог не враховує права чоловіка в родині.
Іноді психологи формально виконують процедуру, але не розуміють суть. Традиційно вважається, що психолог повинен створити для клієнта простір безумовного прийняття і безпеки. Деякі психологи виконують цю рекомендацію буквально, стаючи на бік жінки і захищаючи тільки її права без урахування прав чоловіка.

4. Психолог забороняє обговорювати проблему з іншими людьми.
Психолог намагається стати єдиним авторитетом для клієнтки і управляти її життям, щоб така клієнтка стала невичерпним джерелом доходу для психолога.

5. Психолог проводить "емоційне накачування".
Психолог обіцяє швидкий результат, багато хвалить, робить компліменти зовнішности та одягу, надмірно жартує, ображає чоловіка.

6. Психолог ставить клієнтку в позицію дитини.
Психолог дорікає клієнта за допущені помилки, за відсутність досвіду і знань. Часто соромить за слабкість або дурість.

7. Психолог затягує терапію.
Психолог провокує відхід від теми і нав'язує методи, користь яких не пояснює. Замість вирішення конкретних проблем у сім'ї, психолог відводитье терапію у вирішення проблем з дитинства, ніяк не пов'язаних з чоловіком.

8. Психолог маніпулює клієнткою через дитину.
Жінки дуже вимогливі до себе в питаннях виховання дітей. Кожна мати вважає себе поганою матір'ю. Психолог перемикається на вирішення проблем жінки-матері, але не вирішує проблеми жінки-дружини.
Часто буває, що проблеми в стосунках подружжя виникають через дітей, коли мати і батько не можуть прийти до єдиної думки про виховання дитини. Коли психолог схвалює метод виховання матері, такий психолог значно підвищує свою значимість в очах жінки, якщо для неї дитина важливіша за чоловіка і його батьківські права.

9. Психолог нав'язує фемінізм.
Психолог не намагається зберегти сім'ю, а відразу і багато говорить про свободу і незалежність жінок, про рівноправ'я статей і про згубний вплив сім'ї на жінку.

10. Психолог нав'язує ведичні вірування.
Психолог багато говорить про божественність жінки, про жіночу енергію, про розвиток жіночности, про необхідність знайти "справжнього" чоловіка і про неприпустимість пов'язувати своє життя з "невдахами", про "обов'язки" чоловіки зробити жінку щасливою, про "гідність" жінки і про "сьогоденне" жіноче щастя.

Коли жінка заміжня, вона постійно перебуває під впливом чоловіка, який може перешкодити зловмисному психолога. Коли жінка ж розлучена, самотня і з дитиною, то для неї буде більша ймовірність звернутися за допомогою до психолога знову, ніж для жінки, яка живе з нелюбим чоловіком.

ДІТИ


Особливо аморальним вважаю схвалення психологами розлучення, коли в сім'ї є неповнолітні діти. Якщо у звичайній ситуації діти вважаються найвищою цінністю жінки, то в питанні про те, чи зберігати сім'ю чи розлучатися, психологи найвищою цінністю бачать особисте щастя жінки. Психологи радять "Якщо ти не відчуваєш себе щасливою з цим чоловіком, розлучайся і шукай того, з ким ти будеш щаслива". Інтереси дітей при цьому до уваги не беруться.

Можна заперечити, що:
- жінка, народивши дитину, взяла на себе відповідальність за неї, за її щастя, здоров'я і благополуччя;
- дитині для нормального розвитку потрібні тато і мама, як зразок стосунків чоловіка й жінки;
- хлопчикам потрібна батьківська любов і потрібен зразок поведінки чоловіка, чоловіка матери і батька.

Але на це психологи зазвичай відповідають: "Нехай краще дитина живе з люблячою мамою, ніж бачить ворожнечу між батьками". При цьому про "ворожнечі" психолог знає тільки зі слів клієнтки, а думка чоловіка і батька дитини психолога не цікавить.

По-моєму, так може відповісти тільки психолог, який:
- Не розуміє важливість участи чоловіка в розвитку дитини.
- Помиляється, що жінка одна здатна виростити психічно здорового і соціяльно адаптовану людину.
- Помиляється, що жінка одна здатна виростити щасливого чоловіка або щасливу жінку.
- Не опрацювала свої травми, які виникли після розлучення її батьків або розлучення з чоловіком.
- Має корисливі цілі.

Переконуючи жінку розлучитися, психолог малює в уяві жінки картину, де вона зовсім скоро кидає свого нинішнього чоловіка-деспота і знаходить нового чоловіка, який буде багатий, буде любити її і, головне, буде любити її дитину, як свою власну. У хід йдуть стереотипи "Справжній чоловік візьме на себе відповідальність за дитину коханої жінки", "Якщо полюбить жінку, то полюбить і дитину", "Батько не той, хто народив, а той, хто виховав" і тому подібні.

ПОДВІЙНІ СТАНДАРТИ


Як ще психологи допомагають жінкам зненавидіти своїх чоловіків?
- Психологи багато говорять про чоловіче насильство над жінками в родині, на роботі і в суспільному житті. Жіночого насильства над чоловіками для психологів ніби не існує.
- Коли психологи говорять про жінку, то говорять про особисту гідність, про високу самооцінку, про особисті межі і про жіночу божественність. Коли психологи говорять про чоловіків, говорять про обов'язок чоловіка створити для жінки комфортні умови і зробити жінку щасливою.
- Коли психологи говорять про жінок, вони говорять про властиву жінці емоційність і про необхідність не стримувати свої почуття. Коли ж психологи говорять про чоловіків, то говорять про чоловічої агресії, про чоловічу диктатуру і про чоловіче насильство, а також про трикутнику Карпмана, в якому дружина - неодмінно Жертва, а чоловік - Деспот, тому що претендує на роль глави сім'ї і вимагає від жінки підпорядкування.
- На думку психологів, жінці потрібно багато уваги, турботи, ніжности, дотиків і прояви любові. Якщо чоловік скаржиться на брак жіночої уваги і байдужість до його життя, то психологи класифікують такі прояви, як нарцисизм. Якщо чоловік просить ласки, значить у чоловіка невроз від недоотриманої від мами любови в дитинстві. А якщо чоловік не дай бог зажадає сексу від дружини, значить це грубе порушення прав жінки і сексуальне насильство в сім'ї.

Психологи в свідомости клієнток малюють образ жінки, як маленької дівчинки, якій можна все, про яку всі повинні дбати і яка нікому нічого не винна. І образ чоловіка, який повинен робити для жінки все, жертвувати заради жінки своїм життям і при цьому мовчати.

Психологи пропагують сексизм і подвійні стандарти, роблячи розрахунок тільки на жіночу аудиторію.

ПОЯСНЕННЯ МОТИВІВ


Чи є пояснення поведінки психологів, які схиляють клієнток-жінок до розлучення? Звичайно ж є!

Перша причина - ідейна. Більшість психологів - самі жінки. Якщо жінка-психолог живе з чоловіком-тираном, вона пропагує те, про що мріє, але не може зробити сама.

Відомі численні випадки, коли жінка-психолог живе на повному грошовому забезпеченні чоловіка і в ролі дружини змушена йому підкорятися, але в ролі психолога вчить жінок бути незалежними, боротися за повагу до своїх меж і підвищувати свою самооцінку. Така жінка-психолог бореться за звільнення жінок від домашнього гніту деспотичних чоловіків, тому що не може звільнитися сама.

Або якщо жінка-психолог розлучена і самотня, то свій спосіб життя і свій світогляд вона нав'язує своїм клієнткам.

Друга причина - фінансова. Робота психолога ускладнена тим, що клієнти не поспішають йти до психологів, через що психологи змушені піднімати вартість своїх послуг або використовувати маніпуляції для того, щоб клієнт купив більше сесій. Не завжди просто вибирати між грішми й моральністю.

Також нерідко погіршує становище клієнта психолог, який є адептом однієї з популярних нині релігій, що пропагують позитивізм, служіння Всесвіту та іншу езотерику. Такі психологи нав'язують переконання, що все відбувається людині на благо, а тому можна розслабитися і йти за своїм бажанням. Якщо клієнтка потім розлучиться з чоловіком і пошкодує про скоєне, то психолог поверне жінку в реальність, пояснивши їй, що це був її особистий вибір, за який вона повинна взяти відповідальність.

Коротше, жінки, будьте обережні, коли довіряєте своє життя в руки психологів. Намагайтеся думати своєю головою. І пам'ятайте, що найкращий психолог для гарної і розумної дружини - це її чоловік.

Андрій ГРОМОВ

Немає коментарів:

Дописати коментар