четвер, 6 вересня 2018 р.

Чи Путін нам дасть сто років?..



Був сьогодні на мітингу біля ВР з приводу нового виборчого законодавства. Я не знаю всих нюансів того закону, але зрозумів, що найголовніше, що вимагається там, це голосування лише за партії, але відкритими списками.

І багато ніби-то адекватних людей готові за це йти, як в останній бій, "святой і правий"!
Згадаймо, як все було у нас. 

Спочатку була чиста мажоритарка. Всі обурювалися, мовляв, це не по-європейськи! Дайош за списками партій! Добре, зробили...

Тоді всі ті ж самі обурювалися, мовляв, депутати стали залежні від партійного боса, стали "рабами партій"! Добре, зробили фіфті-фіфті...

Тепер знову кричать, що це мажоритарка взагалі погано, бо там гречкою і обридлою рекламою багатенькі буратіни вибирають легко самі себе депутатами на округах, а в партії за бабло до списків набирають тих же самих буратін! Дайош партії з відкритими списками! Ось вона панацея!

Кричать, горланять, лементують - ні щоб сісти подумати, змоделювати...

А коли подумати, то це те ж саме, що і було, лише називається по-іншому. Тобто ті ж самі буратіни тепер будуть купувати за бабло місце в партії у партійного боса, а далі розвішують свої біґморди по країні, купують собі час на телешоу і ось воно щастя: на виборах бидлоплебс за них красивих голосує і вони потрапляють нагору партійного списку і, відповідно, до ВР!

Якість парламенту від цього покращиться од сили відсотків на 3-5, коли не погіршиться в підсумку...

Я ж пропоную унікальний механізм, як буратін практично позбавити місця у ВР! Це зовсім безкоштовно для бюджету!

Так, це радикальний поворот (як здається спочатку), однак це все давно було і працювало! Це радикальний поворот для людей, які живуть сьогоднішнім днем і не знають історії.

Дійсно, це важко проштовхнути, головним чином із-за заскрузлости чухраїнського мислення (у т.ч. і т.зв. "еліт"!) і постійної оглядки на чергового "старшого брата". Однак коли ми нині не зробимо сміливих кроків і не вирвемо Україну з ями, сподіваючись, що років за сто наш виборець стане мудрим і почне правильно обирати владу, то боюсь України може не бути.

Чи ви думаєте, що Путін (і хто там за ним?) нам дадуть сто років?!

Немає коментарів:

Дописати коментар